Mate Rimac je gospodarstvenik godine

Mate Rimac je gospodarstvenik godine

Vođenje inovativne tvrtke koja je lider u razvoju električnih automobila i koja surađuje s velikim svjetskim tvrtkama, privlačenje investicija, planiranje proširenja pogona te zapošljavanje više od 600 ljudi nagradu su odnijeli u ruke Mate Rimcu.

Za čitatelje Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika te žiri dileme nema – Mate Rimac gospodarstvenik je godine u Hrvatskoj i prema mišljenju publike i prema mišljenju stručnjaka.

Titulu je ponio na dodjeli najprestižnije poslovne nagrade u zemlji “Gospodarstvenik i gospodarski događaj 2019.” koji već četvrti puta organiziraju Večernji list i Poslovni dnevnik.

Što se tiče gospodarskog događaja, žiri je odabrao da je to najava inicijalne javne ponude dionica tvrtke Infobip na burzi u SAD-u, dok su čitatelji većinu svojih glasova dali refinanciranju roll-up kredita u Fortenova grupi.

Nagrade su uručene 2. prosinca na svečanoj dodjeli u hotelu Westin koju je vodio Duško Ćurlić, a na kojoj su se okupili najutjecajniji poslovni ljudi, poduzetnici te državni čelnici poput ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata te ministra financija Zdravka Marića.

– Vjerujem da je jako važno slaviti uspjeh, ali ja volim reći da smo mi tek na početku te se nadam da ćemo i mi jednog dana biti uspješni kao svi ovi gospodarstvenici s kojima sam bio u konkurenciji – rekao je dvostruki pobjednik Mate Rimac koji je titulu naslijedio od čelnika Podravke Marina Pucara i predsjednika Uprave Adris grupe Ante Vlahovića, prošlogodišnjih laureata.

U konkurenciji događaja godine prošle su godine nagrađeni početak gradnje Pelješkog mosta po mišljenju čitatelja te nagodba vjerovnika u Agrokoru po odabiru žirija, a ove su godine, osim odabranih, u konkurenciji bili izdavanje trezorskih zapisa Ministarstva financija kada se država prvi put zadužila uz negativnu kamatnu stopu, ulazak Hyundai Motor grupe u vlasničku strukturu Rimac Automobila te rezultati turističke sezone koja je prema dosadašnjim podacima već sad premašila lanjske rekorde.

Na manifestaciji su nagrađeni i najbolji mali i srednji poduzetnici i to u tri kategorije – rast prihoda, zaposlenosti i investicija. Pobjednike su odabrali Poslovni dnevnik i stručnjaci iz analitičke kuće Bisnode, a laureati su tvrtka Electrocoin u kategoriji rast prihoda, tvrtka Securitas Hrvatska u kategoriji rast zaposlenosti te tvrtka Novo gaming u kategoriji rasta investicija.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen iz Večernjeg lista.

Srijeda, 04.12.2019. / www.vecernji.hr