Ostale informacije:
Organizacija rada u kuhinji; • Priprema hrane i pića u skladu s ponudom ugostiteljskog objekta i hrane i pića za catering, u skladu sa važećim propisima; • Odgovornost za kvalitetu i sigurnost te kontrolu ispravnosti pripremljene hrane; • Odgovorno, ekonomično, sigurno i s normativima usklađeno postupanje s prehrambenim proizvodima i potrošnim materijalom u proizvodnji hrane iz ponude ugostiteljskog objekta; • Odgovornost za preuzimanje prehrambenih proizvoda, kvantitativni i kvalitativni nadzor usklađenosti preuzetog materijala, pravilno slaganje i skladno skladištenje robe, praćenje i kontrolu zaliha i kontrolu roka trajanja prehrambenih proizvoda; • Odgovornost za manjkove i inventurne razlike, nastale iz poslovanja ugostiteljskog objekta te sudjelovanje u provedbi redovitih i izvanrednih inventura; • Dijeljenje, serviranje i posluživanje hrane i pića; • Prezentacija prehrambenih proizvoda na prodajnom mjestu; • Organizacija kuhinjskog i skladišnog prostora ugostiteljskog objekta; • Osiguravanje čistoće, higijenskih standarda i reda u kuhinji, prodajnim i skladišnim prostorima u skladu s HACCP propisima i standardima; • Sudjelovanje u naručivanju prehrambenih proizvoda i potrošnog materijala; • Obavljanje radnih zadataka u skladu sa važećim propisima, uputama i dobrom poslovnom praksom; • Poznavanje i provođenje propisa iz područja zaštite od požara, sigurnosti i zdravlja na radu, zaštite okoliša i uputa za sigurno rukovanje namirnicama (HACCP); • Ažurno informiranje nadređenog o problemima u radnim procesima i proaktivno rješavanje izazova; • Pomoć u edukaciji, osposobljavanju i uvođenju suradnika u kuhinji; • Obavljanje drugih zadataka po nalogu (funkcijsko) nadređenoga u skladu sa zadatcima radnog mjesta.