Namještenik - iii. vrste, (za poslove frizera/brijača) m/ž  HZZ OGLAS

6 dana do isteka
Poslodavac:
REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO OBRANE
Kategorija:
Mjesto rada:
Gašinci
Rok prijave:
24.10.2024.

O poslu

Mjesto rada:
GAŠINCI, OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA
Broj traženih radnika:
1
Razina obrazovanja:
Srednja škola 3 godine
Srednja škola 4 godine
Vrsta zaposlenja:
Na neodređeno; novootvoreni poslovi
Radno vrijeme:
Puno radno vrijeme
Smještaj:
Nema smještaja
Prijevoz:
U cijelosti
Poslodavac:
REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO OBRANE
Kontakt:
pisana zamolba: Ministarstvo obrane, Uprava za ljudske potencijale
putem linka: https://www.morh.hr/oglas-za-prijam-namjestenika-u-sluzbu-u-ministarstvo-obrane-oruzane-snage-republike-hrvatske-na-neod
Ostale informacije:
REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO OBRANE
Na temelju članka 48. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 73/13, 75/15, 50/16, 30/18, 125/19, 155/23, 158/23 i 14/24), članka 166. Zakona o državnim službenicima (Narodne novine br. 155/23 i 85/24) i članka 2. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine broj 78/17 i 89/19), a u skladu s Planom prijma osoblja za 2024. godinu u Hrvatsku vojsku, s Planom promjena kategorija vojnog osoblja, KLASA: 022-03/24-42/03, URBROJ: 50301-29/23-24-3 od 14. ožujka 2024., Ministarstvo obrane raspisuje
OGLAS za prijam namještenika u službu u Ministarstvo obrane - Oružane snage Republike Hrvatske na neodređeno vrijeme
• na radna mjesta namještenika, III. vrste:
NAMJEŠTENIK - III. VRSTE, (za poslove frizera/brijača) - 1 izvršitelj/ica
Stručni uvjeti:
- razina 4.2 ili 4.1 HKO-a odgovarajuće struke
Mjesto rada: GAŠINCI
Osim navedenih stručnih uvjeta, kandidati/kinje moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam koji su propisani odredbama članka 52. Zakona o državnim službenicima te uvjete propisane člankom 47. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.
U Oružane snage Republike Hrvatske u statusu namještenika ne mogu biti primljene osobe za čiji prijam postoje zapreke iz članka 35. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske i iz članka 54. Zakona o državnim službenicima.
Na oglas se mogu prijaviti osobe obaju spolova.
Namještenici se primaju uz probni rad od tri mjeseca.
U prijavi na oglas potrebno je navesti osobne podatke podnositelja/ice prijave (osobno ime, adresa stanovanja, broj telefona odnosno mobitela te po mogućnosti adresa elektroničke pošte), redni broj i naziv radnog mjesta na koje se prijavljuje. Obrazac „Prijava na oglas“ nalazi se na web-stranici Ministarstva obrane https://www.morh.hr. Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.
Uz prijavu kandidati/kinje su dužni/e priložiti:
1. životopis, 2. dokaz o hrvatskom državljanstvu (presliku osobne iskaznice, vojne iskaznice, putovnice ili domovnice), 3. presliku svjedodžbe, 4. presliku dokaza o stečenom vatrogasnom zvanju, za radno mjesto pod rednim brojem 73. i 74. 5. dokaze o ukupnom radnom iskustvu i radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima:
a) potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ili elektronički zapis, ne stariji od 30 dana, o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (e-radna knjižica), a koji mora sadržavati podatke o poslodavcu, osnovi osiguranja, početku i prestanku osiguranja, radnom vremenu, stvarnoj i potrebnoj stručnoj spremi te trajanju staža osiguranja i b) ugovor o radu ili ugovor o djelu ili rješenje o rasporedu ili potvrdu poslodavca o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima koja mora sadržavati vrstu poslova koju je obavljao, u kojoj stručnoj spremi i vremensko razdoblje u kojem je kandidat obavljao navedene poslove.
6. preslik važeće vozačke dozvole B-kategorije za radna mjesta od rednog broja 88. do rednog broja 108. odnosno presliku važeće vozačke dozvole C kategorije za radno mjesto pod rednim brojem 109. 7. dokaz o pravu prednosti pri zapošljavanju, ukoliko kandidat/kinja ostvaruje takvo pravo.
Kandidati/kinje koji/e ispunjavaju poželjne uvjete za pojedina radna mjesta prilažu i odgovarajuće dokaze o ispunjenju istih.
Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidata/kinje predočit će se izvornik.
Rok za podnošenje prijava na oglas je 8 dana od objave u Narodnim novinama.
Prijave se podnose neposredno ili poštom na adresu: Ministarstvo obrane, Uprava za ljudske potencijale, Sektor za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima, Stančićeva 6, 10 000 Zagreb, s naznakom: „Oglas za prijam namještenika u službu na neodređeno vrijeme u Ministarstvo obrane – Oružane snage Republike Hrvatske „.
Potpunom prijavom smatra se ona koja sadrži sve podatke i priloge navedene u oglasu te koja je vlastoručno potpisana.
Osoba koja nije podnijela pravovremenu ili potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz oglasa, ne smatra se kandidatom/kinjom u postupku oglasa o čemu mu/joj se dostavlja pisana obavijest elektroničkom poštom.
Kandidati/kinje koji/e imaju pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima, moraju se u prijavi na oglas pozvati na to pravo i priložiti svu dokumentaciju propisanu posebnim zakonom te imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
Kandidat/kinja koji/a može ostvariti pravo prednosti kod prijma u službu sukladno članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine broj 121/17, 98/19, 84/21 i 156/23), članku 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (Narodne novine broj 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13 i 98/19), članku 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (Narodne novine broj 84/21), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine broj 157/13, 152/14, 39/18, 32/20) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (Narodne novine broj 155/02, 47/10, 80/10 i 93/11), dužan/a se u prijavi na oglas pozvati na to pravo te ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji i člankom 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata uz prijavu na oglas dužan/a je priložiti, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843 .
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom uz prijavu na oglas dužan/a je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina uz prijavu na oglas, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, nije dužan/a dokazivati svoju pripadnost nacionalnoj manjini.
Komisiju za provedbu oglasa (u nastavku teksta: Komisija) imenuje ministar obrane. Komisija utvrđuje listu kandidata prijavljenih na oglas koji ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa, čije su prijave pravodobne i potpune i kandidate s te liste upućuje na intervju.
Obavijest o vremenu i mjestu održavanja razgovora (intervjua) objavit će se najmanje pet dana prije dana određenog za razgovor (intervju) s Komisijom, na web-stranici Ministarstva obrane https://www.morh.hr .
Kandidat/kinja koji/a nije pristupio/la razgovoru (intervjuu) smatra se da je povukao/la prijavu na oglas i više se ne smatra kandidatom/kinjom u postupku.
Opis poslova i podaci o plaći radnih mjesta objavit će se na web-stranici Ministarstva obrane https://www.morh.hr istovremeno s objavom oglasa.
Izabrani/a kandidat/kinja bit će pozvan/a da u primjerenom roku, a prije donošenja rješenja o prijmu, dostavi uvjerenje nadležnog suda da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za službu u Oružanim snagama Republike Hrvatske te izvornike drugih dokaza o ispunjavanju formalnih uvjeta iz oglasa, uz upozorenje da se nedostavljanje traženih isprava smatra odustankom od prijma u službu.
O rezultatima oglasa kandidati će biti obaviješteni javnom objavom rješenja o prijmu izabranog kandidata na web-stranici Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije. Dostava rješenja svim kandidatima smatra se obavljenom istekom osmoga dana od objave na web-stranici Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije.
Podaci su preuzeti sa:
Šifra radnog mjesta:
147982679
HZZ

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Sva prava pridržana © 2024, www.hzz.hr
Sadržaj ovog oglasa je prenesen sa službenih stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Portal Posao.hr ne odgovara za eventualnu netočnost podataka u oglasu.