Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.posao.hr.
Ovaj oglas je istekao 09.08.2024. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Suradničko radno mjesto i. vrste - asistent/ica za rad na hrzz projektu  HZZ OGLAS

Oglas je istekao
Poslodavac:
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU GEODETSKI FAKULTET
Kategorija:
Mjesto rada:
Zagreb
Rok prijave:
09.08.2024.

O poslu

Mjesto rada:
ZAGREB
Broj traženih radnika:
1
Razina obrazovanja:
Fakultet, akademija, magisterij, doktorat
Radno iskustvo:
Nije važno
Vrsta zaposlenja:
Na određeno; novootvoreni poslovi
Radno vrijeme:
Puno radno vrijeme
Smještaj:
Nema smještaja
Prijevoz:
U cijelosti
Poslodavac:
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU GEODETSKI FAKULTET
Kontakt:
Ostale informacije:
N A T J E Č A J za izbor
1. jednog izvršitelja (m/ž) na suradničko radno mjesto - I. vrste – asistent, u znanstvenom području: Tehničke znanosti, znanstvenom polju: Geodezija, na određeno vrijeme od šest godina, u punom radnom vremenu, na Katedri za fotogrametriju i daljinska istraživanja, Zavoda za kartografiju i fotogrametriju, Sveučilišta u Zagrebu – Geodetskog fakulteta, za rad na projektu “Procjena dugotrajnog učinka klimatskih i antropogenih utjecaja na prostorno-vremensku dinamiku vegetacijskog pokrova u Hrvatskoj korištenjem satelitskih opažanja”, broj projekta: DOK-NPOO-2023-10-8179, financiranom od Hrvatske zaklade za znanost „Razvoj karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“
Pristupnici na natječaju moraju ispunjavati uvjete propisane Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (NN 119/22).
OBVEZNI UVJETI: 1) Završen diplomski ili integrirani studij geodezije i geoinformatike 2) Ispunjava uvjete za upis na sveučilišni poslijediplomski doktorski studij geodezije i geoinformatike 3) Prijaviti se mogu samo kandidati koji upisuju doktorski studij najkasnije u akademskoj godini 2024./2025.
DODATNI KRITERIJI: 1. poznavanje Python-a 2. poznavanje engleskog jezika 3. visoka razina motivacije 4. spremnost na timski rad 5. razvijene komunikacijske vještine 6. dosadašnje sudjelovanje u znanstveno-istraživačkom radu, objavljeni radovi, osobna izlaganja na znanstvenim konferencijama 7. dosadašnje iskustvo u području geodezije, geoinformatike, daljinskih istraživanja i/ili fotogrametrije 8. dosadašnja priznanja, nagrade i sl. za izvrsnost u studiranju i istraživački rad 9. reference bivših mentora, profesora ili suradnika (dostaviti kontakt)
OPIS POSLOVA: - pozicija na 6 godina financirana od strane Hrvatske zaklade za znanost DOK-NPOO-2023-10-8179 i IP-2022-10-5711 - istraživanje i rad na procjeni dugotrajnog učinka klimatskih i antropogenih utjecaja na prostorno-vremensku dinamiku vegetacijskog pokrova u Hrvatskoj korištenjem satelitskih opažanja u okviru HRZZ projekta ALCAR (https://alcar.geof.hr/), istraživanje i rad na automatskom praćenju urbanizacije za procjenu rizika metodama daljinskih istraživanja u okviru ESA projekta RS4RISK te sličnih budućih projekata - pohađanje poslijediplomskog doktorskog studija geodezije i geoinformatike na Sveučilištu u Zagrebu pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Matea Gašparovića - znanstveno usavršavanje u području geodezije i geoinformatike posebno u području daljinskih istraživanja i fotogrametrije (znanstveni boravci na drugim institucijama, ljetne škole, znanstvene radionice) - predstavljanje rezultata istraživanja na međunarodnim znanstvenim skupovima i objavljivanje znanstvenih radova u međunarodnim časopisima (očekuju se tri u okviru doktorata) - popularno-znanstveni angažman, sudjelovanje u organizaciji međunarodnih znanstvenih skupova
OBAVEZNA DOKUMENTACIJA: 1) životopis, 2) preslika dokaza o odgovarajućem stupnju obrazovanja (preslika diplome ili uvjerenje o završenom studiju), 3) preslika ovjerenog prijepisa ocjena s izračunatim prosjekom, 4) preslika dokumenta iz kojeg je vidljivo državljanstvo (preslika osobne iskaznice, putovnice ili domovnice)
DODATNA DOKUMENTACIJA: Dokaz o poznavanju engleskoga jezika Diplomski rad Motivacijsko pismo (<1 stranica) Potvrde, priznanja ili slično (ukoliko je primjenjivo)
Nije potrebno dostavljati pisma potpore u okviru prijave, već je potrebno dostaviti kontakt osobe koja daje potporu.
Prijave na natječaj mogu dostaviti osobe oba spola (članak 13. Zakona o ravnopravnosti spolova NN 82/08, 69/17).
Pristupnici koji ostvaruju pravo prednosti prema posebnom zakonu dužni su u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo te priložiti dokaze o tom statusu. Takvi pristupnici imaju prednost u odnosu na ostale pristupnike samo pod jednakim uvjetima.
Za pristupnike koji se u prijavi na natječaj pozivaju na pravo prednosti prilikom zapošljavanja prema Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN 121/17, 98/19, 84/21), popis dokaza potreban za ostvarivanje tog prava dostupan je na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843 putem poveznice https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Nikola//popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju-%20ZOHBDR%202021.pdf.
Za pristupnike koji se u prijavi na natječaj pozivaju na prednost pri zapošljavanju sukladno Zakonu o civilnim stradalnicima iz domovinskog rata (NN 84/21), popis dokaza potreban za ostvarivanje tog prava dostupan je na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843 putem poveznice https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Nikola//popis%20dokaza%20za%20ostvarivanj e%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju%20Zakon%20o%20civilnim%20stradalnicima%20iz%20DR.pdf.
Prijavom na natječaj pristupnici pristaju da Sveučilište u Zagrebu - Geodetski fakultet, može prikupljati i obrađivati osobne podatke pristupnika navedene u prijavi na natječaj te dokumentaciji dostavljenoj s prijavom u svrhu provedbe natječajnog postupka, odnosno u svrhu provjere kvalificiranosti i zadovoljavanja uvjeta natječaja, sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka - Uredba (EU) 2016/679, Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18) te Pravilnika o zaštiti i obradi osobnih podataka Sveučilišta u Zagrebu - Geodetskog fakulteta, Klasa: 602-08/18-07/03, Urbroj: 380-65-07-03-18-2. od 13. studenoga 2018.
Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati.
Sveučilište u Zagrebu - Geodetski fakultet zadržava pravo poništiti natječaj ili ne prihvatiti nijednu prijavu na natječaj.
NAPOMENE: Prijave se podnose elektroničkim putem na [email protected], uz naznaku: „Prijava na natječaj za asistenta na Katedri za fotogrametriju i daljinska istraživanja“. Na temelju pristiglih prijava provest će razgovor (intervju) s kandidatima (kandidati će biti obaviješteni o terminu razgovora e-mailom).
Ugovor o radu s izabranim kandidatom potpisuje se na 6 godine nakon odobrenja Hrvatske zaklade za znanost. Izabrani kandidat morat će prije potpisivanja ugovora priložiti uvjerenje nadležnog suda da se protiv pristupnika/ce ne vodi kazneni postupak (koje nije starije od šest mjeseci, sa apostilima) te, ukoliko postoji, dokaz o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima (potvrda o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje). Ukoliko dolazi sa strane institucije, izabrani kandidat će, da bi upisao doktorski studij, morati pribaviti rješenje o akademskom priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija koje izdaje Sveučilište u Zagrebu. Strani državljani će sukladno Zakonu o strancima ( NN 133/20, 114/22 i 151/22) morati regulirati svoj boravak u Republici Hrvatskoj te se upisati Upisnik znanstvenika koji se vodi pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih Republike Hrvatske.
Natječaj je otvoren 30 dana od dana objave u Narodnim novinama.
Podaci su preuzeti sa:
Šifra radnog mjesta:
144964796
HZZ

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Sva prava pridržana © 2024, www.hzz.hr
Sadržaj ovog oglasa je prenesen sa službenih stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Portal Posao.hr ne odgovara za eventualnu netočnost podataka u oglasu.