Suradničko radno mjesto i. vrste - asistent/ica za rad na hrzz projektu  HZZ OGLAS

9 dana do isteka
Poslodavac:
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU GEODETSKI FAKULTET
Kategorija:
Mjesto rada:
Zagreb
Rok prijave:
30.09.2024.

O poslu

Mjesto rada:
ZAGREB
Broj traženih radnika:
1
Razina obrazovanja:
Fakultet, akademija, magisterij, doktorat
Radno iskustvo:
Nije važno
Vrsta zaposlenja:
Na određeno; novootvoreni poslovi
Radno vrijeme:
Puno radno vrijeme
Smještaj:
Nema smještaja
Prijevoz:
U cijelosti
Poslodavac:
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU GEODETSKI FAKULTET
Kontakt:
Ostale informacije:
N A T J E Č A J za izbor 1. jednog izvršitelja (m/ž) na slobodno suradničko radno mjesto I. vrste – asistent, u znanstvenom području: Prirodne znanosti, znanstvenom polju: Fizika, na određeno vrijeme od 6 godina, u punom radnom vremenu, u ustrojstvenoj jedinici Opservatorij Hvar, Sveučilišta u Zagrebu – Geodetskog fakulteta, u sklopu natječaja „Razvoj karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“ Hrvatske zaklade za znanost (NPOO-DOK-2023-10), šifra prijave: DOK-NPOO-023-10-2818.
Pristupnici na natječaju moraju ispunjavati uvjete propisane Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (NN 119/22). OBVEZNI UVJETI: 1) završen odgovarajući diplomski ili integrirani studij fizike, geofizike, matematike, strojarstva, elektrotehnike ili računarstva 2) ukupan prosjek ocjena na prethodnim razinama studija (preddiplomskom, diplomskom ili integriranom studiju) mora osiguravati upis na doktorski studij fizike, odnosno mora biti minimalno 3,50 prema hrvatskom sustavu ocjenjivanja odnosno minimalno C prema ECTS sustavu ocjenjivanja 3) prijaviti se mogu samo kandidati koji upisuju doktorski studij najkasnije u akademskoj godini 2024./2025. 4) aktivno poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu
DODATNI KRITERIJI: 1) poznavanje python-a i lateXa 2) visoka razina motivacije 3) spremnost na timski rad 4) razvijene komunikacijske vještine 5) dosadašnje sudjelovanje u znanstveno-istraživačkom radu, objavljeni radovi, osobna izlaganja na znanstvenim konferencijama 6) dosadašnje iskustvo u području astročestične fizike, astrofizike, fizike plazme, fizike Sunca i heliosfere, geomagnetizma i/ili svemirske prognostike 7) dosadašnja priznanja, nagrade i sl. za izvrsnost u studiranju i istraživački rad 8) reference bivših mentora, profesora ili suradnika (dostaviti samo kontakt)
POJAŠNJENJE POSLOVA KOJE ĆE ODABRANI KANDIDAT OBAVLJATI: • obavljanje poslova asistenta temeljem ugovora o radu na određeno vrijeme od 6 godina (4 godine PhD + 2 godine PostDoc) financirana od strane Hrvatske zaklade za znanost • istraživanje interakcije sunčevih oluja i kozmičkog zračenja (Forbush efekt) u okviru EU HORIZON EUROPE projekta SPEARHEAD (https://spearhead-he.eu) te sličnih budućih projekata • pohađanje poslijediplomskog doktorskog studija fizike na Sveučilištu u Zagrebu pod mentorstvom dr. sc. Mateje Dumbović • znanstveno usavršavanje u području fizike Sunca i heliosfere (znanstveni boravci na drugim institucijama, ljetne škole, znanstvene radionice) • predstavljanje rezultata istraživanja na međunarodnim znanstvenim skupovima i objavljivanje znanstvenih radova u međunarodnim časopisima (očekuju se tri prvi-autor članka u okviru doktorata te 2 u okviru postdoc-a) • popularno-znanstveni angažman, sudjelovanje u organizaciji međunarodnih znanstvenih skupova, opažački rad na Opservatoriju Hvar
OBAVEZNA DOKUMENTACIJA: 1) životopis 2) preslika dokaza o odgovarajućem stupnju obrazovanja (preslika diplome ili uvjerenje o završenom studiju), 3) preslika ovjerenog prijepisa ocjena s izračunatim prosjekom koji osigurava upis na doktorski studij; ako u priloženome prijepisu ocjena nije upotrijebljen hrvatski sustav ocjenjivanja, u njemu je potrebno naznačiti usporedivost priloženog sustava ocjenjivanja s ECTS bodovnim sustavom (A, B, C, D, E, F) 4) preslika dokumenta iz kojeg je vidljivo državljanstvo (preslika putovnice, osobne iskaznice ili domovnice) 5) potvrda o poznavanju engleskoga jezika
DODATNA DOKUMENTACIJA: 1) Diplomski rad 2) Motivacijsko pismo na ne više od jedne stranice 3) Potvrde, priznanja ili slično (ukoliko je primjenjivo) Nije potrebno dostaviti pisma potpore u okviru prijave već je potrebno dostaviti kontakt osobe koja daje potporu.
Prijave na natječaj mogu dostaviti osobe oba spola (članak 13. Zakona o ravnopravnosti spolova NN 82/08, 69/17).
Pristupnici koji ostvaruju pravo prednosti prema posebnom zakonu dužni su u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo te priložiti dokaze o tom statusu. Takvi pristupnici imaju prednost u odnosu na ostale pristupnike samo pod jednakim uvjetima.
Za pristupnike koji se u prijavi na natječaj pozivaju na pravo prednosti prilikom zapošljavanja prema Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN 121/17, 98/19, 84/21), popis dokaza potreban za ostvarivanje tog prava dostupan je na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843 putem poveznice https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Nikola//popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju-%20ZOHBDR%202021.pdf.
Za pristupnike koji se u prijavi na natječaj pozivaju na prednost pri zapošljavanju sukladno Zakonu o civilnim stradalnicima iz domovinskog rata (NN 84/21), popis dokaza potreban za ostvarivanje tog prava dostupan je na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843 putem poveznice https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Nikola//popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju%20Zakon%20o%20civilnim%20stradalnicima%20iz%20DR.pdf.
Prijavom na natječaj pristupnici pristaju da Sveučilište u Zagrebu - Geodetski fakultet, može prikupljati i obrađivati osobne podatke pristupnika navedene u prijavi na natječaj te dokumentaciji dostavljenoj s prijavom u svrhu provedbe natječajnog postupka, odnosno u svrhu provjere kvalificiranosti i zadovoljavanja uvjeta natječaja, sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka - Uredba (EU) 2016/679, Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18) te Pravilnika o zaštiti i obradi osobnih podataka Sveučilišta u Zagrebu - Geodetskog fakulteta, Klasa: 602-08/18-07/03, Urbroj: 380-65-07-03-18-2. od 13. studenoga 2018.
Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati.
Sveučilište u Zagrebu - Geodetski fakultet zadržava pravo poništiti natječaj ili ne prihvatiti nijednu prijavu na natječaj.
NAPOMENE: Prijave se podnose elektroničkim putem na [email protected], s naznakom „Prijava na natječaj za asistenta na Opservatoriju Hvar“. Na temelju pristiglih prijava provest će se online testiranje kandidata koristeći zoom (kandidati će biti obaviješteni o terminu testiranja emailom).
U slučaju da pristupnici nisu u mogućnosti dostaviti prijavu na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta na gore navedenu e-mail adresu, prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja mogu se dostaviti i poštom-preporučeno ili osobno na adresu: Sveučilište u Zagrebu – Geodetski fakultet, Savska cesta 144A, 10 000 Zagreb, sa naznakom „Prijava na natječaj za asistenta na Opservatoriju Hvar“.
Ugovor o radu sa izabranim kandidatom potpisuje se na 6 godine nakon odobrenja Hrvatske zaklade za znanost. Izabrani kandidat morat će prije potpisivanja ugovora priložiti uvjerenje nadležnog suda da se protiv pristupnika/ce ne vodi kazneni postupak (koje nije starije od šest mjeseci, sa apostilima) te, ukoliko postoji, dokaz o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima (potvrda o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje). Ukoliko dolazi sa strane institucije, izabrani kandidat će, da bi upisao doktorski studij, morati pribaviti rješenje o akademskom priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija koje izdaje Sveučilište u Zagrebu. Strani državljani će sukladno Zakonu o strancima ( NN 133/20, 114/22 i 151/22) morati regulirati svoj boravak u Republici Hrvatskoj te se upisati u Upisnik znanstvenika koji se vodi pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih Republike Hrvatske.
Natječaj je otvoren 60 dana od dana objave natječaja u „Narodnim novinama“.
Podaci su preuzeti sa:
Šifra radnog mjesta:
145573793
HZZ

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Sva prava pridržana © 2024, www.hzz.hr
Sadržaj ovog oglasa je prenesen sa službenih stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Portal Posao.hr ne odgovara za eventualnu netočnost podataka u oglasu.