Viši stručni suradnik - komunalno-pomorsko-prometni redar m/ž  HZZ OGLAS

7 dana do isteka
Poslodavac:
GRAD OMIŠ
Kategorija:
Mjesto rada:
Omiš
Rok prijave:
04.11.2024.

O poslu

Mjesto rada:
OMIŠ, SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
Broj traženih radnika:
1
Razina obrazovanja:
Fakultet, akademija, magisterij, doktorat
Radno iskustvo:
1 godinu
Vrsta zaposlenja:
Na neodređeno; novootvoreni poslovi
Radno vrijeme:
Puno radno vrijeme
Smještaj:
Nema smještaja
Prijevoz:
U cijelosti
Vozački ispit:
Kategorija B
Poslodavac:
GRAD OMIŠ
Kontakt:
pisana zamolba: OMIŠ, TRG KRALJA TOMISLAVA 5
Ostale informacije:
Na temelju članka 19. stavak Zakona o službenicima i namještenicima (NN br. 86/08, 61/11, 4/18 i 112/19), u daljnjem tekstu - ZSN), Grad Omiš, Pročelnik Upravnog odjela za komunalno stambene djelatnosti, uređenje prostora i zaštitu okoliša, objavljuje

N A T J E Č A J
za prijem u službu na neodređeno vrijeme
U Upravni odjel za komunalno stambene djelatnosti, uređenje prostora i zaštitu okoliša
na radna mjesta:
VIŠI STRUČNI SURADNIK – KOMUNALNO-POMORSKO-PROMETNI REDAR – 1 izvršitelj
Posebni uvjeti: sveučilišni diplomski studij ili sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski studij ili stručni diplomski studij tehničke ili društvene struke
najmanje 1 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
vozački ispit B kategorije
državni ispit
Kandidati uz posebne uvjete moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u službu: punoljetnost, hrvatsko državljanstvo i zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta.
Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.
U službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članaka 15. i 16. ZSN-a.
U službu se može primiti osoba koja ima potrebno radno iskustvo, a nema položen državni ispit, pod uvjetom da isti položi u roku od godinu dana od prijma u službu.
U službu se prima na neodređeno vrijeme uz probni rad od 3 mjeseca.
Osobe koje se natječu za više radnih mjesta dužne su za svako radno mjesto podnijeti zasebnu prijavu sa svim traženim prilozima iz natječaja.
Uz prijavu kandidati su dužni priložiti: životopis
dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslik važeće osobne iskaznice ili domovnice)
dokaz o stručnoj spremi (preslik diplome)
dokaz o ukupnom radnom stažu – potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a koji sadrže podatke o poslodavcu, osnovi osiguranja, početku i prestanku osiguranja, radnom vremenu, stvarnoj i potrebnoj stručnoj spremi i trajanju staža osiguranja
dokaz o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima - preslik ugovora o radu ili rješenja o rasporedu ili potvrda poslodavca (koja sadrži podatak o vrsti poslova koje je kandidat obavljao, stručnu spremu i struku potrebnu za obavljanje tih poslova kao i vremensko razdoblje u kojem je obavljao navedene poslove
dokaz o položenom državnom ispitu (preslik svjedodžbe)
uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne starije od šest mjeseci)
vlastoručno potpisanu izjavu da za prijam u službu ne postoje zapreke iz članka 15. i 16. ZSN-a
dokaz o vozačkom ispitu B kategorije (preslik važeće vozačke dozvole)
Ako kandidat uz prijavu priloži dokumente u kojima osobni podaci nisu istovjetni, dužan je dostaviti I dokaz o njihovoj promjeni.
Osobni podaci kandidata obradit će se isključivo za potrebe provede Natječaja .
Kandidati koji prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima te se moraju u natječaju pozvati na to pravo. Kandidat koji se u prijavi pozove na to pravo obvezna je priložiti odgovarajuće isprave kao dokaz o statusu te druge dokaze sukladno posebnom zakonu kojim je određeno to pravo.
Kandidat koji se pozvala na pravo prednosti na temelju članka 101.-103 Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN br. 121/17, 98/19, 84/21 i 156/23) i članka 49. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (NN br 84/21) dužan je dostaviti sve dokaze iz citiranih odredbi Zakona. Dokazi potrebni za ostvarivanje prava prednosti prilikom zapošljavanja objavljeni su na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843 .
Osoba koja se pozvala na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom(NN157/13, 152/14,39/18 i 32/20) uz prijavu na javni natječaj dužna je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom, s time da se pod tim dokazom smatraju javne isprave o invaliditetu na temelju kojih se osoba može upisati u očevidnik zaposlenih osoba s invaliditetom iz članka 13. toga Zakona.
Kandidat koji se pozove na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (Narodne novine broj 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01,103/03, 148/13 i 98/19) dužna je dostaviti sve dokaze iz članka 48.f citiranog Zakona.
Svi prilozi mogu biti neovjereni preslici.
Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.
Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju.
Kandidat koji bude izabran, dužan je prije izrade rješenja o prijmu, dostaviti uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti kao i originale ili ovjerene preslike dokumenata koje je uz prijavu dostavio u preslici.
Osoba koja nije podnijela pravodobnu i urednu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz natječaja, ne smatra se kandidatom prijavljenim na natječaj.
Osobi iz prethodnog stavka o tome će biti obaviještena pisanim putem.
Kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja, obvezni su pristupiti prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti putem pisanog testiranja i intervjua.
Na web-stranici Grada Omiša, www.omis.hr objavljen je ovaj natječaj, opis poslova i podaci o plaći, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata i iz kojeg područja, te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za tu provjeru. Na www.omis.hr objavit će se vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje pet dana prije održavanja provjere.
Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta, dostavljaju se u roku od 8 dana od objave u Narodnim novinama RH, na adresu: Grad Omiš, Upravni odjel za komunalno stambene djelatnosti, uređenje prostora i zaštitu okoliša, Omiš, Trg kralja Tomislava 5.
O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku
KLASA: 112-02/24-02/04
URBROJ: 2181-7-03/1-24-2

PODACI VEZANI UZ NATJEČAJ
Za prijam u službu na radno mjesto
VIŠI STRUČNI SURADNIK – KOMUNALNO-POMORSKO-PROMETNI REDAR
na neodređeno vrijeme, 1 izvršitelj
Natječaj je objavljen u Narodnim novinama RH (oglasni dio) BR. 124/24 od 25.10.2024 ., na služenim stanicama Grada Omiša www.omis.hr i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje
Rok za podnošenje prijava istječe s danom 4.11.2024.
OPIS POSLOVA: Nadzire i kontrolira provođenje Odluke o komunalnom redu, Odluke o redu na pomorskom dobru, Zakona o komunalnom gospodarstvu, Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih zakona i akata kojima se regulira komunalna djelatnost u smislu korištenja javno prometnih površina, pomorskog dobra, deponija otpada, zelenih površina, izgleda pročelja zgrada, zaštite voda
Vodi upravni postupak i donosi rješenja na temelju navedenih akata te naplaćuje kazne na licu mjesta, odnosno izdaje obavezni prekršajni nalog sukladno zakonu
Priprema ugovore o korištenju javnih površina, vodi složenije upravne poslove iz područja komunalnog redarstva
Obavlja polove nadzora nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila i poslove upravljanja prometom
Izdaje naredbe za premještanje nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama
Izrađuje izvješća i zapisnike
Ostali poslovi po nalogu nadređen
PLAĆA:
Plaću službenika čini umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta na koje je
raspoređen i osnovice za izračun plaće, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža.
Koeficijent složenosti predmetnog radnog mjesta iznosi 1,8
Osnovica za izračun plaće iznosi 1.000,00 € bruto.
PRETHODNA PROVJERA ZNANJA I SPOSOBNOSTI: Prethodna provjera znanja i sposobnosti obuhvaća pisano testiranje i intervju. O vremenu održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete biti će obaviješteni putem Web stranice Grada Omiša www.omis.hr i oglasne ploče Grada Omiša najkasnije pet dana prije održavanja provjere.
Smatra se da je kandidat, koji nije pristupio prethodnoj provjeri znanja, povukao prijavu na natječaj. Intervju će biti proveden samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50% ukupnog broja bodova na pisanom testiranju.
PRAVNI IZVORI ZA PRIPREMANJE KANDIDATA ZA PROVJERU ZNANJA:
- Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( NN RH br. 19/13 - pročišćeni tekst, 137/15-ispravak, 123/17, 98/19 i 144/20), i to p oglavlja: I.,III.,V. i VI.
- Zakon o komunalnom gospodarstvu (NN br. 68/18, 110/18, 32/20 )
- Zakon o općem upravnom postupku (NN br. 47/09 i 110/21)
Podaci su preuzeti sa:
Šifra radnog mjesta:
148286977
HZZ

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Sva prava pridržana © 2024, www.hzz.hr
Sadržaj ovog oglasa je prenesen sa službenih stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Portal Posao.hr ne odgovara za eventualnu netočnost podataka u oglasu.