Hrvatska
Senaratne: Nakon 48 sati u Zagrebu brat i ja smo odlučili ovdje otvoriti restoran
– Nakon sedam dana od kada sam potpisao ugovor o najmu lokala u Zagrebu, već smo poslužili prve goste. I dalje mi ne vjeruju kada im to kažem, izjavio je u razgovoru za PoslovniFM Brian Seneratne, suvlasnik Curry Bowl restorana.
Muškić: Digitalizacija i tehnologija snažno mijenjaju i dentalnu medicinu
Dentalna medicina brzo se mijenja pod utjecajem snažnog razvoja tehnologije. Uvođenje digitalnih kliničkih procedura ubrzava proces rada i...
Babac: Povratak korijenima, tradiciji, je jedini put očuvanja vrijednosti
Poticanje ekološke proizvodnje kod nas je više deklarativno, dok je na tržištu sasvim druga priča, eko proizvodi ne stižu na police eko...
Graljuk: Hrvatska je postigla najviše standarde nacionalnih manjina
Evidentno je da je Hrvatska de jure i de facto postigla najviše standarde onih nacionalnih manjina koji ne pripadaju matičnom hrvatskom narodu,...
Mate Janković o konobarima: Mogu zaraditi više nego liječnici specijalisti
Na Weekend Food Festivalu, koji se nedavno održao u Rovinju, govornici su se dotakli i teme konobara. Panel je vodio Mate Janković, a razgovoru o...
Od 1. svibnja dijelu hrvatskih građana diže se plaća za 17 posto
Najveće je ovo povećanje minimalnih plaća kroz kolektivni ugovor ugostiteljstva na godišnjoj razini do sada, a uz plaću poslodavci u turizmu...
Kvaliteta života u RH blago pala, ali smo među državama s najvišim standardom
Izvješće UNDP-a otkriva neke zanimljive, ali i zabrinjavajuće trendove.
Ugostitelji u problemima: Sve je teže naći domaće ljude koji žele raditi
Novom odlukom od 1. svibnja ove godine u staroj gradskoj jezgri sve konobe, bistroi i kafići moraju zatvarati u ponoć (u 24 sata), čime se radno...
Radić: Na svaku promjenu gledamo kao na novi rast i razvoj
Manjak kapaciteta u gradskim dječjim vrtićima, želja da se razvija u poslu kroz manje vrtićke grupe dovela je mladu odgojiteljicu Leanu Radić na...