Hrvatska

Senaratne: Nakon 48 sati u Zagrebu brat i ja smo odlučili ovdje otvoriti restoran

Senaratne: Nakon 48 sati u Zagrebu brat i ja smo odlučili ovdje otvoriti restoran

– Nakon sedam dana od kada sam potpisao ugovor o najmu lokala u Zagrebu, već smo poslužili prve goste. I dalje mi ne vjeruju kada im to kažem, izjavio je u razgovoru za PoslovniFM Brian Seneratne, suvlasnik Curry Bowl restorana.

Muškić: Digitalizacija i tehnologija snažno mijenjaju i dentalnu medicinu

Muškić: Digitalizacija i tehnologija snažno mijenjaju i dentalnu medicinu

Dentalna medicina brzo se mijenja pod utjecajem snažnog razvoja tehnologije. Uvođenje digitalnih kliničkih procedura ubrzava proces rada i...

Babac: Povratak korijenima, tradiciji, je jedini put očuvanja vrijednosti

Babac: Povratak korijenima, tradiciji, je jedini put očuvanja vrijednosti

Poticanje ekološke proizvodnje kod nas je više deklarativno, dok je na tržištu sasvim druga priča, eko proizvodi ne stižu na police eko...

Graljuk: Hrvatska je postigla najviše standarde nacionalnih manjina

Graljuk: Hrvatska je postigla najviše standarde nacionalnih manjina

Evidentno je da je Hrvatska de jure i de facto postigla najviše standarde onih nacionalnih manjina koji ne pripadaju matičnom hrvatskom narodu,...

Mate Janković o konobarima: Mogu zaraditi više nego liječnici specijalisti

Mate Janković o konobarima: Mogu zaraditi više nego liječnici specijalisti

Na Weekend Food Festivalu, koji se nedavno održao u Rovinju, govornici su se dotakli i teme konobara. Panel je vodio Mate Janković, a razgovoru o...

Od 1. svibnja dijelu hrvatskih građana diže se plaća za 17 posto

Od 1. svibnja dijelu hrvatskih građana diže se plaća za 17 posto

Najveće je ovo povećanje minimalnih plaća kroz kolektivni ugovor ugostiteljstva na godišnjoj razini do sada, a uz plaću poslodavci u turizmu...

Kvaliteta života u RH blago pala, ali smo među državama s najvišim standardom

Kvaliteta života u RH blago pala, ali smo među državama s najvišim standardom

Izvješće UNDP-a otkriva neke zanimljive, ali i zabrinjavajuće trendove.

Ugostitelji u problemima: Sve je teže naći domaće ljude koji žele raditi

Ugostitelji u problemima: Sve je teže naći domaće ljude koji žele raditi

Novom odlukom od 1. svibnja ove godine u staroj gradskoj jezgri sve konobe, bistroi i kafići moraju zatvarati u ponoć (u 24 sata), čime se radno...

Radić: Na svaku promjenu gledamo kao na novi rast i razvoj

Radić: Na svaku promjenu gledamo kao na novi rast i razvoj

Manjak kapaciteta u gradskim dječjim vrtićima, želja da se razvija u poslu kroz manje vrtićke grupe dovela je mladu odgojiteljicu Leanu Radić na...