Boomerang – place to be!

AIESEC Zagreb predstavlja vam jedinstvenu priliku za mlade. U petak, 15.5. od 13h održat će se zanimljiv projekt drugu godinu za redom. Na jednodnevnoj studentskoj konferenciji zvanoj Boomerang u zanimljivim panel raspravama će se govoriti o aktualnim problemima mladih u Hrvatskoj, o mogućim preprekama u zapošljavanju te kako ih izbjeći, kao i mnoge druge teme.

Naši gosti predavači pričat će o važnosti stručnih praksi, o svojem iskustvu rada u inozemstvu, vrstama i mogućnostima stručnih praksi te razlozima zašto su upravo stručne prakse odličan način stjecanja radnog iskustva. AIESEC-ove stručne prakse, zvane Global Talent, su programi u trajanju od 3-18 mjeseci u kojima sudjeluju studenti ili oni koji su diplomirali u posljednje dvije godine, a žele steći profesionalno radno iskustvo iz područja svojih studija u međunarodnom okruženju i to u Njemačkoj, Rusiji, Turskoj, egiptu, Kini i drugima, s tim da sudionici programa imaju priliku raditi u područjima poput marketinga, informacijskih tehnologija i obrazovanja.

Također, na konferenciji će se raspravljati o mogućim preprekama te kako ih zaobići, kako odlučiti je li stručna praksa pravi odabir i kako naučeno znanje primijeniti u Hrvatskoj. Rasprava će biti oblikovana u dva panela na temu „Prednosti stručnih praksi“ i „Perspektiva tržišta rada u Hrvatskoj“ kao interaktivna predavanja. Predavači su vodeći stručnjaci u području ljudskih resursa, ekonomske djelatnosti, visokog obrazovanja i ostalo. Nolan Sharp, diplomirao je elektrotehniku na Sveučilištu u Stanfordu i jedan je od pokretača hrvatske NVO Udruge Fokus koja redovno surađuje s poslovnim partnerima u Silikonskoj dolini. Saša Jurković, po zanimanju ekonomist poduzetništva, stručnjak je u području ljudskih resursa i direktor portala posao.hr te glavni pokretač Udruge HR Centar (Strukovna Udruga djelatnika u upravljanju ljudskim resursima), koja se bavi savjetovanjem studenata i poslovnih ljudi u upravljanju karijerom. Zatim slijedi Fran Mikuličić, MBA stručnjak na područjima korporativne strategije i njene implementacije te organizacijske i ljudske učinkovitosti, i Jelena Janković, voditeljica Career centra na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa te voditeljica projekta Student Future Day (sajam poslova), koja kroz svoj rad svakodnevno informira i savjetuje studente o mogućnostima za početak i razvoj karijere te surađuje s brojnim tvrtkama koje posluju u Hrvatskoj i inozemstvu na projektima razvoja stručnih praksi i zapošljavanja pripravnika. Konačno, Ninoslav Šćukanec je karijeru posvetio razvoju politika visokog obrazovanja. Ekspert je u internacionalizaciji visokog obrazovanja, financiranju visokog obrazovanja te socijalnoj dimenziji visokog obrazovanja. Autor je i urednik publikacija važnih za razvoj politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj. Kontinuirano se usavršava u svojoj struci putem prestižnih programa i konferencija u Hrvatskoj, Europi i SAD-u, na kojima prezentira svoja stručna i znanstvena postignuća. Posjeduje iskustvo upravljanja velikim međunarodnim projektima u visokom obrazovanju, angažiran je kao savjetnik i stručnjak u vladinim tijelima i stručnim organizacijama važnim ne samo za reformu i razvoj visokog obrazovanja, već i za razvoj društva i gospodarstva. Ivana Rakamarić, specijalist za marketing i komunikaciju, diplomirala je na marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Trenutnoje zaposlena kao CEO & Creative Director u firmi MoonBerries.

Za više informacija Facebook stranicu i službeni event.

Facebook page

Event

 

Četvrtak, 14.05.2015.