Iako svi imaju registraciju i minimalne tehničke uvjete za dostavu hrane, restoranima se u uvjetima zabrane rada i smanjenog prometa zbog izolacije više isplati zatvoriti i otpuštati ljude, ako Vlada ne donese konkretnije mjere pomoći zadržavanja radnih mjesta.
'Oko 10% radnika u restoranima ovih dana je dalo ili daje otkaz, jer spadaju u rizičnu skupinu i žele u samoizolaciju', tvrdi Marin Medak, predsjednik Koordinacije ugostitelja Hrvatske.
Dražen Boban, šef udruženja ugostitelja HGK e i vlasnik restorana Vinodol, ističe da će se s prelaskom na dostavu hrane bolje snaći oni koji su dosad to već radili.
'Dostavne službe uzimaju dosta visoku proviziju i bolje će proći koji su imali vlastitu dostavu. U tom segmentu prolaze jela spravljena od jeftinijih namirnica, što mi u Vinodolu nismo prepoznali kao vlastitu dodanu vrijednost, i naša ponuda nije za dostavu', kaže.
Vinodol je zatvorio prije tri dana jer nije bilo gostiju, i već su u gubitku. Većina radnika je na neplaćenom godišnjem, dio ih je tražio da ode kao tehnološki višak.
Ostatak pročitajte na: poslovni.hr