MJERE ZAPOŠLJAVANJA U KNINU

Kninski muzej uključit će se u program javnih radova

Ovog ljeta 15 radnika čupa travu na Tvrđavi

Deset radnika zaposlilo se na javnim radovima u Komunalnom poduzeću Knin, na poslovima održavanja zelenih površina, a isto toliko osoba privremeno se zaposlilo u poduzeću Upravitelj, bivšoj Tržnici, koje je preuzelo brigu o kninskom stambenom fondu.

Desetak radnika bit će angažirano na poslovima čišćenja i održavanja stambenih zgrada i okoliša zgrada.

Ove se godine u javne radove uključio i kninski Caritas, koji je na određeno vrijeme zaposlio dvije osobe kao ispomoć u Caritasovoj pučkoj kuhinji. U Kninu će biti još zapošljavanja na javnim radovima.

Ravnatelj Kninskog muzeja Zvonimir Jelić ističe kako će se i ova ustanova uskoro uključiti u program zapošljavanja.

- Planiramo programom javnih radova zaposliti 15 djelatnika na čišćenju raslinja s vanjske strane Tvrđave. Raslinje je veliko, te korijenje ulazi u strukturu zidina, pa su radovi neophodni. Ujedno će ovi radovi poboljšati vizualni dojam Tvrđave – ističe ravnatelj Jelić.

On najavljuje da bi radovi mogli započeti tijekom ovoga ljeta, jer Kninski muzej treba osigurati još dvadesetak tisuća kuna za nabavu radne opreme i alata potrebnog radnicima.

U Muzeju podsjećaju da su se u program javnih radova dosad uključivali u dva navrata, jednom su zaposlili 20 radnika na poslovima uređenja Tvrđave, dok su drugi put na poslovima katalogizacije knjižnice Muzeja osigurali posao za šest radnika sa srednjom stručnom spremom.

Program javnih radova provodi kninski Zavod za zapošljavanje u sklopu Vladinih poticajnih mjera zapošljavanja. Radovi će trajati oko šest mjeseci, a na javnim radovima zapošljavaju se osobe koje su najmanje jednu godinu prijavljene kao nezaposlene u evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Utorak, 15.06.2010. / Živana Juras, slobodnadalmacija.hr