Kriza je zaobišla dio iznajmljivača?

Kriza je zaobišla dio iznajmljivača?

Dok se dobar dio turističkih djelatnika boji jeseni i kako će preživjeti do idućeg Uskrsa, kriza je zaobišla sve one koji se bave iznajmljivanjem kuća za odmor te luksuznih vila s bazenima

Upravo je, očekivano, taj proizvod bio na cijeni te iznimno tražen i bukiran. Još uvijek je dobar dio kuća, posebno u Istri, popunjen bez obzira na to što trenutno u Istru ne mogu doći Austrijanci, Slovenci i Britanci koji uz Nijemce čine većinu gostiju u posezonskim mjesecima.

No, samo njemačko tržište uspjet će koliko-toliko popuniti te kapacitete pa će iznajmljivači ovakvog tipa smještaja na kraju moći biti zadovoljni, kao i agencije koje posreduju u iznajmljivanju ovakvog vida smještaja.

U razgovoru s portalom novac.hr priznaje to i suvlasnik te marketinški strateg turističke agencije My Istria Ivan Milotić koja je poznata baš po najmu najluksuznijih kuća u Istri. kaže da nikad kao ove godine nisu imali tako dobar buking u lipnju, što je zapravo i očekivano kada se zna da su se tada otvorile granice prema zemljama od kuda u Istru dolazi najveći broj turista. Nakon mjeseci karantene, svi su jedva čekali odmor i dolazak u tada 'korona free' zonu.

- Zbog cijele ove situacija oko zatvaranja granice prema Hrvatskoj, u rujnu smo na oko 60 posto punjenosti kuća. Pad je krenuo kada su nas Austrijanci i Slovenci stavili na crvenu listu. U tih zadnjih 10 dana kolovoza izgubili smo 20 posto prometa jer su se gosti spakirali i vratili kućama, priznaje nam Milotić. No, to ne znači da je nezadovoljan sezonom od koje je malo tko puno očekivao.

- Prve goste u kućama počeli smo primati već negdje početkom svibnja, da bi nam od 15. lipnja, nakon što su se otvorile granice, popunjenost kuća bila 99,9 posto. Ostalo je prazno možda nekoliko objekata koji su pretjerali s cijenom, a mi u našoj ponudi imamo tisuću objekata. I takav je trend trajao do 18. kolovoza kada nas je Austrija stavila na crvenu listu. S petka na subotu tog smo dana izgubili 18 posto našeg bukinga, priča Milotić. No, ipak, nisu svi otkazali. Ima, ističe, gostiju koji su se oglušili na te mjere i svejedno došli.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala novac.hr

LinkedIn

LinkedIn
Zapratite nas na LinkedIn-u
https://www.linkedin.com/company/posao-hr

Srijeda, 02.09.2020. / novac.jutarnji.hr