Obavijest korisnicima

Na portalu posao.hr greškom objavljen prijevaran oglas za posao

Ovih dana na portalu posao.hr objavljena su dva oglasa  tvrtke Conrad Hotels & Resorts za koja se dodatnom provjerom ustanovilo da su lažni te da su model prijevare koja neko vrijeme kruži internetom i društvenim mrežama.

Korisnici portala koji su se prijavili za radno mjesto, ubrzo su na svoje e-mail adrese dobili ugovor o radu i pregršt informacija o budućem poslu – i to bez ikakvog selekcijskog postupka.  Dodatnom provjerom i  prijavom korisnika našeg portala ustanovili smo kako je riječ o lažnom oglasu i ponudi za posao koja za cilj ima prevariti prijavljene kandidate. Riječ je o klasičnom modelu prijevare u kojem se osobi nudi ponuda koju ne može odbiti, a koju može ostvariti samo ako uplati određenu svotu nova unaprijed putem Westen Uniona ili bilo kojeg drugog transfera plaćanja u kojem je nemoguće pratiti tko taj novac dobiva.

Posao.hr ovim se putem želi ispričati svim korisnicima portala, pogotovo onima koji su se prijavili za radno mjesto, zbog pogreške koja se dogodila. Iako je svaki oglas objavljen na portalu Posao.hr provjeren, ovog se puta, zbog velike količine oglasa, dogodila pogreška zbog koje se još jednom ispričavamo. Sporni su oglasi odmah uklonjeni s portala Posao.hr.

Lijepo vas molimo da NIKADA ne uplaćujete novac nepoznatim osobama unaprijed – pogotovo kad vam nude povoljne ponude koje zvuče predobro da bi bile istinite, bez obzira na kojoj se internetskoj stranici nalazite. Pozivamo sve korisnike portala Posao.hr da nam se jave na e-mail adresu [email protected] ako primijete sumnjive oglase ovakvog tipa.

Vaš posao.hr

Srijeda, 12.11.2014.