Prasci se peku u krušnoj peći i na ražnju na Barićevu imanju u Ivankovu, gdje se istovremeno može peći deset prasaca. Takvu uslugu do sada na tom području nitko nije nudio.
Vinkovci su dobili Praseći butik. Zahvaljujući domišljatom i poduzetnom stočaru, 32-godišnjem Alenu Bariću iz Ivankova, koji je uvidio nedostatak takve ponude na tržištu, jedinstveni butik u Hrvatskoj kupcima svakodnevno nudi razne vrste pečene prasetine, piše Glas Slavonije.
Barić se stočarstvom bavi od malih nogu, a svinjogojstvo je obiteljska tradicija, koju je naslijedio od djeda i oca i sada tu ljubav nastoji prenijeti na svoje sinove. Na imanju je impresivan broj od 150 ovaca, 200 krmača, po 500 tovljenika u turnusu, a godišnje proizvedu i othrane čak 2500 prasaca. Stoku prodaju jednom velikom trgovačkom lancu i okolnim mesnicama, no trenutačnom cijenom nisu zadovoljni i jedva uspijevaju pokriti troškove, a ono što ostane dostatno je za puko preživljavanje.
Alen je nedavno odlučio napraviti i korak dalje, upustiti se u novi poslovni pothvat i građanima omogućiti da, kada požele jesti kvalitetno i domaće meso, odu u butik i kupe kilogram pečene prasetine. Prasci se peku u krušnoj peći i na ražnju na Barićevu imanju u Ivankovu, gdje se istovremeno može peći deset prasaca. Takvu uslugu do sada na tom području nitko nije nudio. A brojni Slavonci imaju naviku vrućom prasetinom i janjetinom s ražnja počastiti se u susjednoj Bosni, uglavnom na Lončarima, gdje se uz magistralnu cestu Orašje - Tuzla svakodnevno okreću deseci praščića i janjića.
Alen do kraja mjeseca najavljuje otvaranje Prasećeg butika u Osijeku, koji će, za razliku od Vinkovaca, dobiti i dodatan sadržaj – Sandwich bar od prasetine...
Ostatak vijesti pročitajte na linku.
Domišljato i poduzetno
Slavonac otvorio prvi praseći butik i ide mu odlično!
(Ilustrativna fotografija)