U Našicama se vole pohvaliti kako su grad poduzetnika. Trenutačno ih je 300-injak i broj se stalno povećava. Tako je jedna mlada poduzetnica obiteljski hobi uzgoja lješnjaka pretvorila u uspješan posao, pokrenuvši preradu, piše HRT.
Iako od jeseni do proljeća traje prerada lješnjaka, i ovih se dana obrezuje nasad lijeske. Upravo zahvaljujući njemu, ova se mlada Našičanka, po struci prehrambena inženjerka, odlučila otisnuti u poduzetničke vode.
“Kupila sam opremu, sirovinu imam svoju, s OPG-a koji je vlasnik moj suprug, to sve zajedno radimo”, rekla je Jelena Panak Balentić, vlasnica obrta za proizvodnju i preradu hrane.
Od države je dobila poticaj za samozapošljavanje, a potporu daje i grad Našice. Jelena pripada u male obrtnike, planovi su joj – veliki.
“Htjela sam se prvo proširiti, da se pročuje za mene, da bih mogla ulagati dalje, al’ svakako je cilj naći i neki vlastiti prostor, budući da sam trenutno u najmu i naravno proširiti se, daj Bože nekoga zaposliti”, rekla je Panak Balentić.
Nastoji iskoristiti cijelu sirovinu. “Planiramo proširiti proizvodnju na iskorištavanje ljuske lješnjaka. To je trenutno u fazi razvoja”, rekla je Panak Balentić.
Planira proširiti proizvodnju, ali i nasade. Zato je zasukala rukave, pa nakon prerade obrezuje i lijesku.
Ovu i slične vijesti pročitajte na Poslovni.hr