Svemir mi je poslao znak o promjeni karijere u vidu članka o Mentoring Byteu

Svemir mi je poslao znak o promjeni karijere u vidu članka o Mentoring Byteu
Da biste dobili bolju sliku o poveznici mene i Mentoring Bytea, pozivam vas da se vratite sa mnom godinu unatrag, ni manje ni više nego na moj porodiljni. :) Obećajem, nećete čuvati djecu, ali ćete dobiti prozor u svijet mame troje mališana koja je odlučila da je nakon 4 godine ostanka doma vrijeme za nova iskustva. Znate, na porodiljnom se mamama dogodi da ili potvrde svoju ljubav prema odabranoj karijeri ili utvrde da to definitivno nije nešto što ih trenutno ispunjava i da trebaju promjenu. A ako još, uz promišljanje o promjeni karijere, naiđu na članak o Mentoring Byteu, onda to shvate kao potvrdu i znak svemira da je vrijeme da djeluju.

Svemir mi je poslao znak o promjeni karijere u vidu članka o Mentoring Byteu

Unatoč tome što sam u IT svijetu bila već 10 godina, unatoč tome što me je čekao siguran posao poslovne analitičarke, unatoč tome što imam 34 godine, jednoga dana u prosincu odabrala sam svoju mentoricu i napisala motivacijsko pismo za koje sam vjerovala da ga neće odbiti. Čak sam stavila i sliku mace u njega, pa tko može odbiti macu... :) Ako sada mislite da vi niste dovoljno hrabri, da je promjena karijere za nekog drugog, onda ću vam reći da samopouzdanje nije nešto što vam raste na porodiljnom. I sama sam bila itekako zbunjena i skeptična, ali želja za promjenom je ipak bila jača od straha.

Prvi sastanak s Ivom mi je ugasio sav strah i potvrdio da sam na pravom putu. Njena otvorenost i srdačan pristup su me otvorili za novi smjer i nova iskustva. Da se razumijemo, i prije mentoringa sam svaki slobodan trenutak provodila čitajući i učeći o UI/UX svijetu. Do našeg prvog sastanka sam završila dva tečaja i u sklopu jednog odradila svoj prvi projekt. Međutim, što je vrijeme odmicalo to mi je bilo sve jasnije da mi treba stručno vodstvo, feedback i netko tko će moći odgovoriti na sva pitanja i nedoumice u mojoj glavi, a vjerujte mi, bilo ih je pregršt. Iva mi je tu pružila podršku u svim navedenim točkama.

Svemir mi je poslao znak o promjeni karijere u vidu članka o Mentoring Byteu

Naš prvi zadatak je bio redizajn mog prvog projekta, responsive weba za naručivanje hrane. Tu smo prošli sve korake koje jednog UI/UX dizajnera čekaju na stvarnom projektu. Iva i ja smo se čule svakodnevno, ona bi strpljivo odgovarala na moja pitanja i na svako mi poslala dodatnu literaturu i primjere. Takvo iskustvo i prijenos znanja je neprocjenjivo za nekoga tko je na početku i nije okružen iskusnim kolegama coachevima. Rezultat projekta je bio interaktivni prototip i case study koji sam objavila na platformama Behance i Dribble.

Trenutni projekt na kojem radimo je redizajn web sjedišta za centar za poremećaj hranjenja. Samopouzdanje je malo naraslo s prvim projektom pa sam se ovdje već javila korisniku i zainteresirala ga za uključivanje u projekt. Rad na novom projektu vidim kao izvrsnu priliku da proširim svoje znanje, obogatim životopis, steknem real-life iskustvo, a da zajednica od toga ima koristi. Nakon toga, vjerujem da ću biti još odvažnija i spremna za samostalne projekte.

Vidjevši koliko je meni donijelo pozitivnoga, mentoriranje me inspiriralo da postavim još jedan cilj, a taj je da nastavim graditi znanje i iskustvo te da se vratim jednog dana Mentoring Byteu kao mentor. Do tada, topla preporuka svima za ovu platformu velikog srca koja mijenja karijere i živote na bolje.

Foto: mentoringbyte.com

Članak by Mentoring Byte

Mentoring Byte

Mentoring Byte pokrenule su Nataša Kapov, Andrea Knez Karačić, Marina Grljušić i Lora Pleško, četiri žene s dugogodišnjim iskustvom u IT industriji.

Kako njih 4 razvijaju svoje karijere upravo unutar IT-ja, prirodno je bilo da i žele učiniti nešto u toj industriji.

IT je izrazito kompetitivna i brza industrija i ponekad je teško držati korak s novim tehnologijama i trendovima, što može rezultirati osjećajem neadekvatnosti.

Mentoring Byte je stvoren kao odgovor na ovaj problem. Ukratko - Mentoring Byte je volonterska inicijativa kojoj je cilj osnaženje lokalne IT zajednice kroz međusobno pomaganje i dijeljenje znanja putem ovog besplatnog i volonterskog mentorskog programa.

Više o Mentoring Byte-u na www.mentoringbyte.com

Srijeda, 22.05.2024. / Antonija Vučak