Kompanija nagrađuje zaposlene bonusima od osam mjesečnih plaća

Kompanija nagrađuje zaposlene bonusima od osam mjesečnih plaća

Singapurski avio-prevoznik proglašen je najboljom svjetskom aviokompanijom prošle godine, prema prestižnoj dodjeli nagrada Skytrax World Airline Awards.

Singapore Airlines postavlja visoko ljestvicu kada su u pitanju bonus isplate. Prevoznik će nagraditi svoje zaposlene bonusom u vrijednosti od skoro osam mjesečnih plaća, rekla je u za CNN osoba koja je upoznata s tim.

Osoba je zamolila da se ne imenuje jer informacija nije bila namijenjena javnosti. Singapore Airlines nije odgovorio na zahtjev za komentar.

Kompanija je u srijedu prijavila rekordnu godišnju neto dobit od 1,98 milijardi dolara u prethodnoj fiskalnoj godini.

“Potražnja za avionskim prevozom ostala je velika” tokom cijele godine podstaknuta oporavkom u sjevernoj Aziji jer su Kina, Hong Kong, Japan i Tajvan u potpunosti ponovo otvorili svoje granice nakon pandemije, navodi aviokompanija u svojoj izjavi o zaradi.

Singapurski avio-prevoznik proglašen je najboljom svjetskom aviokompanijom prošle godine, prema prestižnoj dodjeli nagrada Skytrax World Airline Awards. Ovo je peti put u 23-godišnjoj istoriji dodjele nagrada da je avio-kompanija zauzela prvo mjesto, prenosi Biznis.ba.

Preuzeto sa poslovni.hr

Srijeda, 22.05.2024. / Poslovni.hr, poslovni.hr