Novi poredak?

Trećina žena zaradi više od svojih partnera

Izgleda da muškarci više nisu glavni u prehranjivanju obitelji. Naime, prema najnovijem istraživanju, gotovo trećina žena zarađuje više od svojih partnera, a 19 posto njih zarađuje jednako kao i njihovi partneri. U svakoj desetoj obitelji, muškarac se brine za djecu i obavlja kućanske poslove dok žena radi puno radno vrijeme. Istraživanje The Women and Work Survey 2010. proveo je magazin "Grazia", a gotovo polovica žena koje su kućanice i majke reklo je kako im nije drago što ne zarađuju novac.

U istraživanju je sudjelovalo 2000 žena, a njih dvije trećine koje su i majke reklo je da želi zadržati posao nakon što rode. Također, većina njih radila bi barem pola radnog vremena.

– Žene dobiju dobar posao nakon što diplomiraju, a i karijera im raste mnogo brže nego prije. To znači da mora postojati veći protok između uloga muškarca i žene, osobito kada dobiju djecu. Ima li par dijete, a žena zarađuje više, muškarac bi trebao popustiti i pomoći oko djeteta – smatra Victoria Harper iz magazina “Grazia”.

Srijeda, 21.07.2010. / mp, vecernji.hr