Vodičani turistički djelatnici su uvjereni da će po kvantiteti gostiju sezona biti na razini prošlogodišnje, s time da će se njihova platežna moć biti nešto slabija od prijašnjih sezona.
A da bi se zadovoljili i gosti plićih džepova, na zanimljivu ideju došao je vodički ugostitelj Šime Jakovljević, vlasnik Restorana-Pizzerie Šimun.
Uz dosadašnju bogatu ponudu mesnih i ribljih specijaliteta te gotovih jela, on je u svoj jelovnik uvrstio i pizzu iz krušne peći koju je nazvao 'Recesija'.
- Pizza se sastoji od 26 deki tijesta, jednog kutlja kušerve, pola kapule, malo origana i jedne masline na vrhu. Cijena od 15 kuna ili dva eura zapravo pokriva samo troškove artikala, a pored svoje pristučanosti gostima plićih džepova, ona zadovoljava i ukuse vegetarijanaca i dijetalnih gostiju – kaže Šime Jakovljević.
Piše: Ante Talijaš/EPEHA; Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX, jutarnji.hr