U partnerstvu Zagrebačke pivovare i tvrtke Adriatic Educatio proteklog je tjedna u Zagrebu održana prva edukacija ugostitelja za savjetnika za pivo Zagrebačke pivovare, priopćeno je iz Adriatic Educatio.
Proteklog je tjedna u prostorijama Zagrebačke pivovare održana edukacija za savjetnika za pivo kojom su ugostitelji stekli vrhunska znanja o pivu, a čiji je cilj podizanje razine znanja o pivu, poboljšanje usluge te podizanje razine kulture piva kako kod ugostitelja tako i kod potrošača.
Edukaciju su proveli Zagrebačka pivovara i ustanova za obrazovanje odraslih Adriatic Educatio, a projekt su podržali Turistička zajednica Grada Zagreba te Grad Zagreb. Na ovoj edukaciji sudjelovalo je oko dvadesetak ugostitelja, među kojima su bili vlasnici i voditelji lokala History, Cappuciner, Gloria, Cubismo, Jumbolino i Maslina, a iste radionice već su se održale u Šibeniku i Opatiji gdje su okupile oko 80 polaznika.
"Iznimno mi je drago što smo u ovaj projekt ušli u partnerstvu sa Zagrebačkom pivovarom, koja je prepoznala važnost edukacije osoba zaposlenih u ugostiteljstvu. Savjetnici za pivo koji su prošli naš program podižu razinu usluge u ugostiteljstvu što je za Hrvatsku kao turistički orijentiranu zemlju jako važno, a cilj nam je da pivo u ugostiteljskoj ponudi dobije mjesto kakvo zaslužuje“, kazao je Ante Peroš, direktor Adriatic Educatio.
Ovo usavršavanje ugostitelja organizirano je s ciljem unaprijeđenja znanja o osnovnim sirovinama i proizvodnji piva. Tako su polaznici radionice u 5 dana, kroz 20 radnih sati te 10 sati e-learning dijela imali priliku naučiti i usavršavati svoja znanja o porijeklu, vrstama, načinu posluživanja i pravilnog odabira piva, ovisno o prigodi.