Sutra počinje prvi Eco-Wine Fest u Bedenici

Sutra počinje prvi Eco-Wine Fest u Bedenici

Veliko predstavljanje ekoloških vina na samo pola sata vožnje od Zagreba.

U Bedenici, mjestu kraj Svetog Ivana Zeline, u petak i subotu (7. i 8. lipnja 2024. godine) održat će se prvi Eco-Wine Fest. Riječ je o prvom festivalu u Hrvatskoj koji predstavlja ekološka vina i promiče kulturu uživanja u njima.

Festivalski šator bit će smješten ispred Kulturnog centra Bedenica. U njemu će biti postavljeni izložbeni štandovi dvadesetak vinara iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Srbije. Vinari će oba dana od 14 sati do ponoći predstavljati i prodavati svoja ekološka vina te ona koja su u prijelaznom periodu ishođenja ekološkog certifikata.

Tijekom festivala u ponudi će, pored ekoloških vina, biti ekološki sokovi, voda i prigodna jela.

U 21 sat počinju koncerti. U petak nastupa grupa Vatra, a u subotu Soul Fingers.

Na početku festivala proglasit će se prvaci po kategorijama i prvak Eco-Wine Festa, tj. najbolje ekološko vino po ocjenama međunarodnog ocjenjivačkog povjerenstva čiji su članovi vinski stručnjaci koji ocjenjuju i vina na najuglednijim svjetskim vinskim natjecanjima kao što su Decanter, Mundus Vini i Concours Mondial de Bruxelles.

Sva nagrađena vina posjetitelji će moći probati u „tasting zoni“ te kupiti na štandu kod vinara.

Ulaz na festival će se naplaćivati 15 eura pri ulasku u festivalski prostor. Sva će na taj način prikupljena sredstva biti donirana udruzi Sesvečina 2024.

Među izlagačima na Eco-Wine Festu su vinarije Bolfan Vinski vrh, Braunstein,Chiresno,Čegec, Enjingi, Glavica, Ivanić, Kopjar, Lovrec, Ortenberg, Plavinci, Podrum Mladina, Rizman, Terra Madre i Bedekovich. Svoju će ponudu ekoloških vina predstaviti i tvrtke Lu-Ma Ekskluziv te SomMar Adria.

U svečanom otvorenju prvog Eco-Wine Festa u Bedenici sutra će sudjelovati i Tugomir Majdak, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Eco-Wine Fest organiziraju udruga vinara i vinogradara Sesvečina 2024., udruga Bregovita Hrvatska i Općina Bedenica.

Četvrtak, 06.06.2024. / www.prorsus.hr